Over Ons

Wij zijn Jonas Ghyselen en Mieke Fleurackers, beiden kunstenaars en creativiteitsaanmoedigers en wij helpen creatieve zielen zoals jij, om daadwerkelijk aan de slag te gaan met jouw beeldende talenten.
Want we zien dat creatievelingen vaak ook hooggevoelige mensen zijn die zich onzeker voelen over hun artistieke expressie.
Wij geloven dat de wereld net méér kunstenaars nodig heeft. Kunst is immers diep transformatief en helend en maakt van ons betere mensen voor onze omgeving.

Laat ons even kennismaken:

Ik ben Mieke en woon samen met mijn partner in Buggenhout, dicht tegen het bos. Ik ben mama van een mooie dochter en een prachtige sterrenzoon.
Ik werk in en vanuit mijn atelier thuis en heb voor mezelf het rijke creatieve leven gecreëerd dat ik voor ogen had en weet hoe gelukkig en dankbaar ik daar mag om zijn.

Ik ben niet altijd zo relaxed geweest. Ik herinner me nog goed hoe ik worstelde in het begin van het “echte leven”. Na een bruisende creatieve kindertijd en studententijd waarin ik steeds omringd was met andere creatieve zielen was daar nu plots een huishouden, afbetalingen, een voltijdse (niet zo creatieve) baan én kinderen en natuurlijk nog een hoop sociale verplichtingen.
Ik had het gevoel een verkeerde afslag genomen te hebben. Dit was toch niet mijn leven? Waar was mijn creativi-TIJD? Ik voelde me opgedroogd en leeg vanbinnen.

Ik besefte dat ik op die manier ook beter kon zorgen voor anderen, wanneer ik zelf gevoed werd door die heerlijke momenten van creatieve flow.

Mieke

Om mijn creativiteit te hervinden, schreef ik me terug in op de tekenacademie want ik wist dat ik die zalige creatieve flow miste, die me de tijd deed vergeten en me speelser, krachtiger, gelukkiger en vrijer deed voelen.

Het was ook fijn weer omringd te zijn met andere creatieve zielen.

Ik herontdekte de aaneenschakeling van “kleine creatieve momenten” in het hectische gezinsleven en kwam tot de conclusie dat de tijd nemen voor dat creatieve proces echt BELANGRIJK was omdat het mijn ziel voedde.

Pas toen kreeg ik het inzicht dat ik die tijd moest NEMEN én bewaken.

Ik besefte dat ik op die manier ook beter kon zorgen voor anderen, wanneer ik zelf gevoed werd door die heerlijke momenten van creatieve flow.

Ook na het overlijden van mijn lieve zoon, bleek creativiteit mijn reddingsboei. Ook vandaag de dag is schilderen een helende kracht in mijn leven en een manier om me te verbinden met mijn intuïtie en de spirituele wereld.

Vanuit het diepe verlangen om creatiever te gaan leven en dit ook te delen met anderen, richtte ik in 2009 LaboArte op, waar Labo staat voor ruimte voor experiment en Arte voor de liefde voor Kunst.

Als je me kwijt bent, dan zit ik te herbronnen in ons huisje in Frankrijk. Daar werk in tijdens de zomermaanden enkel aan mijn eigen kunstwerken. Om op te laden, te bezinnen en me helemaal onder te dompelen in mijn creatieve bron.

In mijn tekeningen en schilderijen onderzoek ik graag de grens tussen het magische en het realistische. Ik vind veel inspiratie in natuurlijke vormen en intuïtieve abstracte droombeelden.

Meer over mij en mijn werk vind je op mijn
Website: https://miekefleurackers.com
Instagram: https://instagram.com/miekefleurackers

En ik ben Jonas, Master in de Beeldende Kunst Vrije Grafiek en woon in een gezellige co-housing in Oostakker, samen met Katrijn en Jeroen.
Ik geef Atelier Beeld aan de Academie van Gent en Blankenberge en ben oprichter van de kunstvzw “stArt2Wonder”.
Daarnaast geef ik workshops druktechnieken doorheen heel Vlaanderen.
Maar het meest voel ik mij kunstenaar. Ik kan mij heerlijk verliezen in de flow van een avond modeltekenen of een dag beelden creëren.

Mijn lichaam takelde in recordtempo af en ik moest stoppen. In dezelfde periode stierf mijn grootvader… Mijn lichaam dwong me te kiezen voor mijzelf.

Jonas

Buiten kunst maken, speel ik Rav Drum een magisch en meditatief instrument.
Spiritualiteit is dan ook sterk verweven in alles wat ik doe. Mijn muziek en de beelden die ik maak hebben een sterke verbondenheid met mijn spirituele leven.

Als kind wist ik al zeer vroeg dat ik iets met creativiteit wou doen. Toch ben ik pas op mijn 24ste Beeldende Kunst gaan studeren.
Tekenen was voor mij als klein kind een ontsnapping aan een moeilijke thuissituatie.
Binnen mijn gezin was ik het vreemde kind, men begreep mij niet, ik was gevoelig, had “rare” interesses (in de ruimte, mineralen,…) en de grootste zorg ging naar mijn zwaar autistische broer.

Gelukkig had ik de ondersteuning van mijn grootouders, die mijn creativiteit aanmoedigen. Zonder hen zou ik nooit staan waar ik nu sta.

Van mijn ouders moest ik zo snel mogelijk gaan werken en daarom koos ik voor een technische opleiding als drukker. Na deze middelbare studies ben ik dan ook snel gaan werken als rotatiedrukker. Hoewel de job mij zeer goed lag, ging ik onderuit aan de enorme werkdruk.
Mijn lichaam takelde in recordtempo af en ik moest stoppen.
In dezelfde periode stierf mijn grootvader… Mijn lichaam dwong me te kiezen voor mijzelf.

Ik stopte met werken en koos ervoor te studeren aan Sint Lucas Gent.
Vier jaar later had ik mijn Master Beeldende Kunst op zak en behaalde aansluitend ook mijn lerarendiploma aan het KASK te Gent.

Meer over mij en mijn werk vind je op mijn
Website: https://jonasghyselen.com
Instagram: https://instagram.com/joghyselen

Wij (Jonas en Mieke) leerden elkaar kennen tijdens de allereerste model marathon die Jonas met stArt2Wonder organiseerde.
We ontdekten dat we dezelfde interesses en visies hadden over Kunst en creativiteit.
Het klikte en we hielden contact met elkaar.

Tijdens een wandeling in Buggenhout bos ontdekten we in ons werk met het begeleiden van creatieve zielen, dat zij steeds dezelfde problemen en obstakels tegen kwamen op de verschillende stappen van hun creatieve pad.

We hebben vanuit deze problemen, ondertussen heel concrete oplossingen bedacht.
Een heel duidelijk stappenplan dat jou meteen inzicht geeft in wat NU belangrijk voor je is.

Dit noemen we de Artistieke Routemap en die delen we graag met jou. Want we vinden het echt zo jammer dat mensen opgeven of hun talenten gewoon blijven liggen. We geloven immers dat de wereld nood heeft aan méér creativiteit.

Download de Artistieke Routemap